top of page

De weg naar innerlijke vrijheid

Vrijheid is één van mijn grootste drijfveren. Innerlijke vrijheid mijn levensmissie. Ik wil vrij zijn om te doen waar mijn hart ligt. Vrij zijn om mijn verlangens te volgen. Vrij om het leven te volste te ervaren. En bovenal, wil ik vrij zijn om volledig mijzelf te zijn. Met al mijn verlangens, passies en gevoelens. Met mijn hoogtes en dieptes. Donker en licht. Dat is waarom ik onderweg blijf naar een diepere verbinding met mijzelf.

Gevangen

Ik geloof dat we zo gevangen kunnen zitten in oude pijn, blokkerende gedachten en verlammende angsten. Dat we niet het leven leiden waar ons hart van gaat stromen. We zijn verwijderd geraakt door ervaringen, maatschappelijke normen, verwachtingen en negatieve overtuigingen. Steeds verder uit verbinding met onze kern. Waardoor we uiteindelijk niet meer weten wie we zijn, waar we goed in zijn en energie van krijgen. We verliezen het contact met ons hart en zitten vast in een vernietigend patroon van boosheid, onzekerheid, perfectionisme, controledrang. Het patroon dat we hebben aangeleerd om onszelf te beschermen voor onze kwetsbaarheid en angsten. En precies dit patroon is de grootste energielek die we in het leven ervaren.

Vrijheid in kwetsbaarheid

Juist in kwetsbaarheid wordt ons vermogen om flexibel en vrij te leven vergroot. Juist in kwetsbaarheid ervaren we hoe krachtig we zijn. Juist in kwetsbaarheid ontdekken we onze talenten en neemt ons vertrouwen in onszelf en het leven toe. Dat is wat innerlijke vrijheid met je doet. Natuurlijk betekent dit niet dat er geen uitdagingen meer zijn, of dat patronen niet meer bestaan. Het betekent dat we steeds weer bewust mogen zijn van de betekenis van ons gedrag en de ruimte hebben om nieuwe keuzes te maken. Het betekent dat we snappen waardoor we soms zo geraakt zijn. Dat we liefde kunnen laten stromen voor onze (oude) pijn, waardoor het steeds minder invloed heeft op hoe we het leven in het hier-en-nu leven.

Innerlijke vrijheid creëert vertrouwen, ontspanning en een diepere verbinding met jezelf, het leven en anderen.

Liefde is het antwoord

Je patronen onder ogen komen is niet altijd makkelijk. En kiezen voor een nieuwe beweging al helemaal niet. Het vraagt om dwars door de angst te gaan. Naar de liefde. Voor jezelf en voor alles wat ooit was. Ik geloof dat liefde altijd het antwoord is. Het helpt je om de verbinding met jezelf weer te voelen. Waardoor de verbinding met de ander ook weer tot stand kan komen. Te beseffen dat deze nooit weg is, maar op sommige momenten slechts minder voelbaar. Vanuit deze verbinding kun je het vertrouwen weer voelen. Vertrouwen dat het leven precies gaat zoals het is bedoeld. Dat het een groot avontuur is waar we mogen groeien tot zelfbewuste wezens. Zodat liefdesenergie vanuit wie we ten diepste zijn kan stromen.

Comments


bottom of page