top of page

Liefde beweegt in vrijheid

Liefde laat zich niet sturen en beweegt in vrijheid.


De angst om iemand te verliezen, maakt dat je nog iets meer vastklampt. De angst dat de ander ergens iets anders vindt dan bij jou, maakt dat je degene soms het liefst in een doosje wilt stoppen. Maar wat is liefde als deze gekooid is? Wat betekent liefde als de ander is vastgezet, vanuit angst om verlaten te worden?


Juist in vrijheid, beweegt liefde. Laat liefde los en het komt naar je toe. Liefde laat zich niet sturen. Want het is er altijd.


Gedachten, overtuigingen en angsten kunnen ervoor zorgen dat we minder in verbinding zijn met onszelf. En dat we de liefde wat minder voelen. Maar weet dat liefde er altijd is.


Door het openen van je hart voor je eigen angsten en pijn, kan gestolde liefde weer gaan stromen. Een open hart is de deur naar verbinding. Door het openen van je hart voor je eigen angsten en pijn, kan gestolde liefde weer gaan stromen. In verbinding is liefde namelijk grenzeloos. Want dat is wat we in onze kern zijn. Een oneindige bron van liefde.


Soms herkennen we liefde in de ogen van een ander. Ik heb je lief, zeggen we dan. Weet dat dit de weerspiegeling is van jezelf. De liefde is er namelijk al. De ander is slechts een spiegel waarin je een stukje ontmoet van jouw kern. De liefde die je voelt bij de ander, is dat wat je draagt in jezelf. In de ogen van de ander ontmoet je jezelf. Je projecteert jouw liefde. Je denkt dat de ander de bron is van de liefde die je voelt. Maar besef dat je het altijd in je draagt. De ontmoeting met de ander, is slechts een doorgang naar dat wat er altijd is.


Wat dat is wat je bent. In liefde.

Comments


bottom of page