top of page

De voorwaartse beweging vanuit een JA

Ze had moeite met zichtbaar zijn, zei ze. Telkens de overtuiging dat zij niet werd gezien. En toen de trainer ook nog eens niet direct op haar naam kon komen, was dat een bevestiging van de overtuiging die er altijd al was. En zo creëerde ze haar eigen waarheid.

Ik word niet gezien. Maar in haar hart voelde ze het diepe verlangen om meer zichtbaar te zijn. Want vanuit die oude overtuiging, verstopte ze zich ook liever. Wat meer aan de zijlijn, niet te veel aandacht. 'Hoe word ik meer zichtbaar?', vroeg ze. 'Als ik van binnen ook zo geremd word.' De muziek begon. Ik hurkte door mijn knieën. Ik voelde mij klein en tegelijkertijd voelde ik de kracht van het verlangen. Het was alsof ik omhoog werd getrokken, maar meer vanuit frustratie en weerstand. Stop met klein maken! Ga staan!


En terwijl ik opstond, voelde het alsof een dik gordijn van rook voor mij opdook. Hoe meer kracht ik voelde bij de NEE, hoe moeilijker het was om gezien te worden. Pas toen ik mijn hart kon openen en vanuit zachtheid langzaam door het rookgordijn bewoog, loste het als vanzelf op. De voorwaartse beweging komt vanuit je hart. Vanuit een grote JA in plaats van een grote NEE. Vanuit de JA voor jouw verlangen, ontstaat vanzelf de juiste richting. Dan kun je je hart openen voor alle uitdagingen waar je misschien een beetje bang voor bent en waar je ook een groot verlangen bij voelt. Dat is de beweging naar voren. De NEE gaat wel mee, want zo werkt dat met polariteiten. Het één is er niet zonder het ander. Het gaat erom vanuit welke richting je beweegt.


Ga je ergens naartoe of ga je ergens van weg?

コメント


bottom of page